Evaluare Nationala, Noutati

Anunt – Simulare Evaluare Nationala

Programare săli Limba şi literatura română

Programare săli Matematică

ÎN  ATENŢIA  ELEVILOR

 Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei (8,30), în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise.  

 Se interzice elevilor să introducă în sălile pentru simulare ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, elevii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop.

  • Elevii care refuză depozitarea obiectelor menţionate anterior în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi primiţi la simulare.
  • Se interzice elevilor să aibă, în sălile pentru simulare, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea ori în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de simulare, orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor elevi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
  • Se interzice elevilor să aibă, în sălile de simulare, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea, sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de simulare, telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între elevi sau cu exteriorul.
  • Se interzice elevilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între ei sau cu exteriorul.
  • Încălcarea regulilor menţionate mai sus va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar elevii respectivi vor fi eliminaţi de la proba de simulare, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi elevi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise/ciornele/foile din lucrările scrise.
  • Elevii eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă respectivă.

 Extras din OMEN nr. 4793/2017 – Art. 11 alin. (1)-(7)

Comments are closed.