Cambridge

Colegiul Național „ Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște este recunoscut ca centru local pentru administrare și pregătire a elevilor pentru examene Cambridge și Membru Silver în programul ADDVANTAGE de parteneriat pentru examene al British Council Romania.

Examenele Cambridge English Language Assessment sunt recunoscute de școli, universități, angajatori din sectorul public și privat din toate țările vorbitoare de limba engleză.

Succesul obținut în urma susținerii unui examen Cambridge English  oferă un certificat recunoscut internațional ce demonstrează nivelul  de limba engleză.

Fie că ești începător sau vorbitor fluent și dorești să-ți îmbunătățești competențele lingvistice, fie că studiezi sau profesezi, există examenul potrivit pentru tine.

Se organizează o varietate de examene Cambridge English în întreaga lume și în peste 50 de orașe din România. Trebuie doar să alegi examenul potrivit nevoilor tale.

Foarte important! Probele de competențe lingvistice  pentru admiterea în învățământul liceal de stat și profesional cu program bilingv și intensiv pot fi echivalate cu certificatele obținute la examenele de limbi străine cu recunoaștere internațională, începând cu anul școlar 2014-2015, în conformitate cu OM  nr. 4432/ 29.08.2014 emis de Ministerul Educației Naționale. Această decizie face referire la o serie de examene ce evaluează  competențele de limba engleză al căror nivel este echivalent sau superior cu nivelul A2 din Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi Străine.

Examenele de limba engleză administrate de către British Council România şi recunoscute de către Ministerul Educaţiei Nationale sunt următoarele:

  • KET (for Schools) – Cambridge English Key (for Schools)
  • PET (for Schools) – Cambridge English Preliminary (for Schools)
  • FCE (for Schools) – Cambridge English First (for Schools)
  • CAE – Cambridge English Advanced
  • CPE – Cambridge English Proficiency
  • BEC – Business English Certificate

Elevii care doresc să-și echivaleze proba de competență lingvistică din cadrul examenului de Bacalaureat trebuie să susțină examene al căror nivel este echivalent sau superior nivelului B1 (PET – Cambridge English Preliminary sau versiunea for Schools).

Rezultate online

Majoritatea rezultatelor sunt disponibile la patru săptămâni după data probelor scrise (pentru examenele paper based) sau o săptămână (pentru cele computer based). Orice rezultate întârziate vor fi eliberate în următoarele două săptămâni. Verifică pagina cu datele de eliberare a rezultatelor pentru a afla când vor fi disponibile. Rezultatele sunt confidențiale, nu sunt afișate și nici comunicate prin telefon.

Cambridge English – Recunoaștere globală

Cine recunoaște examenele Cambridge?

Examenele Cambridge sunt acceptate de peste 15000 de universități, angajatori și guverne din întreaga lume. Aceste examene pot deschide drumul către studii superioare, îmbunătățesc oportunitățile de angajare și, pentru că sunt recunoscute la nivel internațional, pot mări  posibilitățile de  alegere în ceea ce privește  studiile sau serviciul.

Organizațiile care acceptă examenul Cambridge de engleză generală sunt adăugate bazei globale de date online a Cambridge ESOL. Aceasta poate fi accesată de milioane de oameni care accesează acest website în fiecare an.

 

Persoană de contact: prof. Ecaterina TOLEA