Noutati

PROIECT “EDUCATIA NE UNESTE”

Ministerul Educației Naționale a lansat viziunea sistemică „Educația ne unește”, proiect supus dezbaterii publice.

La  Colegiul Național “Ienăchiță Văcărescu” Targoviste, dezbaterea s-a desfasurat miercuri, 29 mai 2019, în cancelaria institutiei.

Participanții au avut prilejul de a își exprima punctele de vedere și de a trage concluzii, în urma identificării unor aspecte pozitive, a unor puncte care îngrijorează, formulându-se, în final, recomandari și scenarii de implementare.

Scopul dezbaterii a fost de a înţelege aspectele acestei viziuni privind modul în care ar trebui să arate serviciul public de educaţie în anul 2030, implicaţiile viziunii, dar şi de a oferi feedback şi sugestii constructive, de a propune modalităţi de implicare a fiecărui actor în educaţie, de asigurare a deschiderii şcolii către comunitate, de interacţiune continuă între factorii educaţionali, de mobilizare şi de transcriere în legislaţie a implicării tuturor actorilor pentru a contribui la succesul şcolar.

Specificul elitist, promotor al performanței și excelenței în educație al colegiului nostru ne-a oferit oportunitatea unei abordări inedite, care a pus în valoare avantajele ofertei noastre educaționale, în care rigoarea și creativitatea coexistă și contribuie la dezvoltarea armonioasă a personalității elevilor noștri.

Comments are closed.